Kan du finansiere virksomheten din med Bitcoin-lån?

Coronavirus har desimert små og mellomstore bedrifter over hele verden. For folk som ønsker å være i virksomhet, kan de vurdere en måte å låne Bitcoin på. Å finansiere virksomheten din med et bitcoin-lån er en innovativ og for å være rettferdig, litt risikabel løsning.

Men det kan bare fungere. Hvis du holder tritt med nyheter om forretningsteknologi, er du kanskje allerede kjent med bitcoin-lån. Hvis ikke, vil denne artikkelen hjelpe deg å forstå hva de er og hvordan de kan hjelpe deg og din virksomhet. DeFi – Decentralized Finance Bitcoin-lån kommer fra en nyere teknologi som heter DeFi. DeFi står for Decentralized Finance. Binance Academy definerer DeFi på denne måten: “Desentralisert finans gir mange fordeler sammenlignet med tradisjonelle finansielle tjenester.

Gjennom bruk av smarte kontrakter og distribuerte systemer blir distribusjon av en økonomisk applikasjon eller et produkt mye mindre komplisert og sikkert. For eksempel utvikles mange dApps på toppen av Ethereum blockchain, noe som gir reduserte driftskostnader og lavere inngangshindringer. For å oppsummere skifter DeFi-bevegelsen tradisjonelle finansielle produkter til åpen kildekode og desentralisert verden, noe som fjerner behovet for mellommenn, reduserer de totale kostnadene og forbedrer sikkerheten. “ Sammendraget deres gir oss mest mulig informasjon du kanskje leter etter.

DeFi gir deg reduserte kostnader og forbedret sikkerhet. Hvordan det? Når du søker et bedriftslån i tradisjonell økonomi, må du gi litt papirarbeid og deretter vente en stund. Som en bedrift i det tradisjonelle fiat-systemet, når du søker om et lån, må du levere bedriftsjournaler, kredittsjekk, uttalelser og andre økonomiske dokumenter. Deretter vil noen se gjennom lånesøknaden din og ta en beslutning manuelt. Denne prosessen kan ta dager til uker. Hvis du prøver å få finansiering til virksomheten din med et bitcoin-lån, er prosessen imidlertid langt enklere. Du finner et nettsted som appellerer til dine vilkår og ønskede renter.

Du registrerer deg og setter inn sikkerhet – vanligvis en mengde Bitcoin eller kryptovaluta eller til og med fiat – som er større enn lånet du trenger.

En smart kontrakt behandler søknaden og sikkerheten din, og låner deg pengene du trenger i enten fiat eller kryptovaluta. Du betaler tilbake lånet i henhold til vilkårene du ble enige om, og når du er ferdig med å betale det, får du sikkerheten tilbake til deg. Alt dette skjer uten at noen trenger å logge av på disse transaksjonene. Sikkerheten din er sikret enten gjennom DeFi-plattformsforsikring, forvaltere eller andre sikkerhetstiltak.

Å bruke og motta lånet ditt kan ta en halv time til en halv dag – avhengig av kryptovalutaen du bruker til å stille sikkerhetsdepositum, samt om du valgte å få et kryptolån eller et fiatlån. Det er en strømlinjeformet forretningsfinansieringsmetode som ryster opp de tradisjonelle banksystemene. Er sikkerhet nødvendig? Det er en annen stor forskjell mellom tradisjonelle lån og bitcoin-lån som du bør være oppmerksom på: sikkerhet. Årsaken til at bitcoin-lån ikke ber om en kredittsjekk eller trenger noen sentralisert myndighet for å melde seg ut, er fordi de stoler på sikkerhet.

For å få et bedriftslån gjennom tradisjonell finansiering trenger du kanskje ikke sikkerhet. Du kan kanskje bare stole på din gode kreditt eller inntjeningspotensialet til virksomheten din. Men med et DeFi-lån trenger du sikkerhet. Vanligvis er sikkerheten omtrent dobbelt så stor som lånet ditt. Det betyr at hvis du trenger et lån på 10 000 dollar i USA, må du sette opp 20 000 dollar i sikkerhetsbelagt bitcoin eller krypto eller fiat. Noen DeFi-plattformer lar deg stille enda mer som sikkerhet i bytte mot lavere renter. Dette er foreløpig uunngåelig.

Så hvis du trenger et lån for å finansiere virksomheten din, men du ikke har noen midler å stille som sikkerhet, vil et Bitcoin-lån ikke fungere for deg. Men hvis du har midler til å bruke som sikkerhet, kan du bruke dem til å få et bedriftslån. Dette er spesielt nyttig for folk som allerede eier BTC eller andre kryptovalutaer og ikke ønsker å selge dem – siden de kanskje tror verdien av dem vil øke på et eller annet tidspunkt i fremtiden. Folk som det kan bruke sine beholdninger til å sikre et lån og finansiere virksomheten uten å måtte selge kryptovalutaene sine. På slutten av dagen avhenger du av dine behov, og spesielt hvis du er villig til å stille sikkerhet, får du et DeFi bitcoin-lån for å finansiere virksomheten din.