Bitcoin bereikt Record High Correlatie met S&P 500

Bitcoin’s eenjarige correlatie met de Standard & Poor’s 500-index heeft een recordhoogte bereikt, omdat de toonaangevende cryptocentrische valuta nog steeds in lockstep met de traditionele financiële markten handelt.

De gerealiseerde correlatie, die de relatie tussen twee activa meet, bereikte 0,367 op donderdag, een stijging van -0,06 op 1 januari, volgens gegevens van Coin Metrics. Bitcoin’s correlatie met de benchmarkindex van Amerikaanse aandelen heeft de afgelopen drie opeenvolgende handelsdagen nieuwe hoogtepunten bereikt. Daarvoor was de vorige high op 5 juli, die één dag duurde.

Het is het vermelden waard dat een coëfficiënt van 0,367 niet overweldigend sterk is, maar de correlaties op kortere termijn zijn significant hoger. Hoe dichter een correlatiecoëfficiënt bij 1,0 ligt, hoe waarschijnlijker het is dat twee dingen in dezelfde richting gaan.

De eenmaands correlatie van Bitcoin Up met de S&P, bijvoorbeeld, bereikte woensdag een meerjarig hoogtepunt van 0,79, volgens gegevens van Skew, wat duidt op een veel sterkere kortetermijncorrelatietrend, aangezien de niveaus van de onzekerheid van de investeerders en de verwachte volatiliteit hoog blijven. Analisten verwachten dat de trend zich zal voortzetten en zelfs zal versterken.

De sterke prestatie van Bitcoin vanaf de dieptepunten van maart heeft de vraag naar bitcoin gevoed om te kopen en te verhandelen, zelfs als de economie wordt getroffen door de pandemie van het coronavirus. Beleggers zijn in toenemende mate op zoek naar inflatie-hedges zoals goud of bitcoin te midden van een agressief expansief monetair beleid, dat tegelijkertijd ook de aandelenkoersen heeft doen stijgen.

Bitcoin heeft historisch gezien weinig tot geen correlatie vertoond met de traditionele activaklassen. Maar meer consistente correlaties zijn waarschijnlijk naarmate de cryptocurrency ruimte volwassener wordt, volgens Kevin Kelly, voormalig aandelenanalist bij Bloomberg en mede-oprichter van cryptocurrency onderzoeksfirma Delphi Digital.

„Een van de grootste redenen waarom we deze niet al hebben zien ontwikkelen is dat het gemiddelde beleggersprofiel in tegenstelling tot de traditionele markten, waar grote institutionele spelers domineren,“ zei Kelly in een brief aan klanten.


Beitrag veröffentlicht

in

von

Schlagwörter: